איך מחליפים רופאה לקראת סוף ההריון? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות , מתנצלת מראש אבל זה הולך להיות קצת ארוך..
    שבוע שעבר היו לי צירים מוקדמים והייתי פעמיים בבית חולים בגלל זה כאשר בפעם הראשונה חיברו אותי לאינפוזיה והצירים עברו ובפעם השניה האינפוזיה כבר לא עזרה ונתנו לי את הכדור שעוצר את הצירים וזה עזר.
    הרופא שטיפל בי ציווה עליי שבוע מנוחה והאחות אמרה שככל הנראה אצטרך שמירת הריון. כששאלתי את הרופא האם יש צורך בשמירת הריון הוא טען שאין לו את הסמכות להחליט בנושא הזה ושרק הרופאה שמטפלת בי באופן שוטף (כלומר הרופאת נשים) יכולה לקבוע את זה.
    כבר סיפרתי במקום הלימודים שלי ובקורס הכנה ללידה שככל הנראה אזדקק לשמירת הריון ושאיידע אותם כשיהיו לי תשובות.
    אתמול הייתי אצל הרופאה וכששאלתי האם יש צורך בשמירת הריון היא אמרה שהיא מעבירה אותי למרפאה להריון בסיכון ואמרה ש"זה ההריון שלך , תחליטי בעצמך מה מתאים לך מבחינת השמירה".
    נדהמתי מהתשובה הזו ובעיניי זה ממש מראה על חוסר מקצועיות.
    היום היה לי תור במרפאה להריון בסיכון שלא ראו צירים בכלל ואחרי בדיקות מעמיקות של אולטראסאונד , לחץ דם , שתן ומוניטור כמובן אמרו שהכל תקין ושהם בכלל לא מבינים למה הרופאה שלחה אותי אליהם.
    לעומת רופאת הנשים שלי , הרופאה של המרפאה להריון בסיכון ידעה להגיד לי תשובות מדוייקות לשאלות ששאלתי אותה ואמרה שאני יכולה לחזור לשגרת החיים שלי רק לא להעמיס על עצמי יותר מדיי ובמקרה של צירים חזקים לפנות מייד למיון.
    כל זה רק אישש את מה שחשבתי על רופאת הנשים שלי מראש - היא לא הייתה בטוחה בעצמה ולא ידעה לענות לי על השאלות הכי פשוטות בעוד שהרופאה של המרפאה בסיכון ידעה לענות לי בדיוק.
    עכשיו תגידו לי , איך בדיוק רופאת הנשים שלי שעושה גם מעקב הריון באופן פרטי רצתה לקחת על המעקב 3000 שקל אם על שאלות לגבי השמירת הריון היא לא ידעה לענות לי???
    אני מאוד מאוכזבת ממנה ורוצה לעבור לרופאה אחרת כי היחס הזה פשוט לא מקובל עליי. האם יש כאן מישהי שיודעת איך עוברים לרופא/ אחר/ת בסוף ההריון? זה קרה למישהי?
    תודה לכל מי שתענה..
7 תגובות
עמוד 1
  • לא יודעת מה לענות לך.
    רק להגיד שבאמת הרופאה שלך הקטינה ראש
  • תתקשרי לקופה שלך ותבקשי לבטל שיוך לרופאה.
    אם יבקשו לדעת למה תסבירי להם כי את לא מרוצה מהתפקוד המקצועי שלה.
    כדאי אבל שלפני כן תבדקי לאיזה רופא/ה את מעוניינת לעבור.

• למה את לא עושה מעקב דרך הקופה?
    שם את יכולה להחליף רופאים כמה שאת רוצה
    ויש רופאים מעולים וטובים!
    אני החלפתי את הרופא מעקב שלי בשבוע 28 כי הוא שוביניסט ומפגר
    (איזה מקצוע הוא בחר לעצמו - רופא נשים...)
    ועכשיו אני מאוד מאוד מרוצה!
    תעברי לקופה ושם יש גם רופאים שמקבלים בפרטי

• את יכולה לעבור רופא בכל שלב של ההיריון- תחפשי רופאים עצמאיים- להם יש בד"כ ת כל המכשור במרפאה,א ולטרסונד, מוניטור וכדומה. תשאלי במוקד אם הרופא עובד עם מכשור, או תתקשרי למרפאות ותבררי מולם.
    אני עברתי מקופה לקופה ונפלתי על רופאים של הייתי מרוצה מהם- התקשרתי למוקד והגעתי לרופא הכי סביר שהיה באיזור מגוריי- עדיף להחליף רופא מאשר להרגיש חוסר שביעות רצון מהרופא הנוכחי..
    בהצלחה!

• תודה על התגובות בנות!
    ליבי - היא אכן מקטינה ראש וזה ממש מרגיז.
    לולקה - אני אעשה את מה שהצעת ויש לי כבר המלצה לרופאה אחרת
    ג'ף - זו רופאה שהיא כן דרך הקופת חולים אבל ההתנהגות שלה ממש לא מקובלת עליי. עד עכשיו הכל התנהל כשורה איתה והיא כן הסבירה כששאלתי שאלות וכן ענתה לי ופתאום כשצריכים אותה למקרה כזה היא מתחמקת מאחריות.
    בקיצור אנחנו ננסה לעבור רופאה ומקווה שזה יצליח!
  • פשוט קובעים תור לרופא אחר..
    כל המידע שלך במחשב בקופה ובתיק מעקב הריון.
  • בהצלחה עם המעבר רופאה אני לא יודעת באיזה קופה את אבל במכבי פשוט נכנסים לסניף או אם מתמזל מזלך בטלפון מבטלים שיוך לרופא ואז את הולכת לרופא אחר... או כשהיא לא עובדת תגיע לרופא אחר ותסבירי לו יש נחמדים שמאפשרים להשאר אצלהם..
    אצלי גם בפגישה האחרונה היא התייחסה מגעיל שאמרתי מזל אחרת הייתי הולכת לחפש מישהי אחרת שסהכ הרוב היא היתה בסדר..
    בהצלחה ואל תוותרי ..
    ושימרי על עצמך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה