בנות אני חייבת שתעזרו לי בנושא הברזל:( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב אז בשרשור הקודם שלי משהי רשמה לי משהו על ברזל
    אני יודעת שזה נשמע דפוק שאני לא לוקחת ברזל אבל אני פשוט לא יכולה
    מצטערת שאני משתפת אותכן בזה אבל אני כבר מרגישה פתוחה איתכן
    הרי ברזל עושה עצירות וגם ההריון עצמו ואני אפילו בלי הריון הייתי סובלת מעצירויות כל החיים..בשבוע שלקחתי ברזל סבלתי בצורה לא נורמלית מעצירות שבוע שלם לא הייתי בשירותים ואז כשהחלטתי לשבת ולהתאמץ יצא לי כמו כדור קטן כזה עם מאמצים שאלוקים ישמור אותי אני לא רוצה לעבור שוב
    כרגע אני כבר כמה חודשים בלי ברזל מידי פעם אני לוקחת ברזל עדין אבל הרופא שלי אמר שזה ממש לא מספיק לי
    תחשבו שבלי ברזל פעם אחרונה שהייתי בשירותים זה יום ראשון ואנחנו כבר בסוף יום חמישי וזה לא נראה שבזמן הקרוב אני יצטרך להתפנות..מה אני יעשה אני מיואשת

10 תגובות
עמוד 1
  • גם לי הברזל עןשה המון בעיות.
    אני הפסקתי לקחת את הכדורים ועברתי לשתיה של ברזל וזה פתר הרבה בעיות.
    שתיית תה במקרה הזה לא עוזרת רק מים אם את לא אוהבת תוסיפי תרכיז או סודה סטרים או כמו שאני עשיתי קראתי לזה "תרופה" ושתיתי 5 כוסות מים ביום.

אני ממליצה לך לאכול דברים שעשירים בברזל במיוחד דברים מהצומח

מקווה שעזרתי.
  • יקיריתי

אני חושבת שאין אחת בכל העולם אשר יכולה להבין אותך כמוני בנושא.
    אני ללא הריון סובלת מעצירויות כרוני ומטחורים כרוני.
    על ברזל כימי אין מה לדבר נקודה סןף פסוק.

אני רוצה להמליץ לך בחום רב על 2 תוספי ברזל אשר לא עושים עצירות וזה בדוק!!!!!!!!
    המורכבים מצמחים טבעיים או ממקור טבעי ומקפיצים את הברזל ולא עושים עצירות החיסרון שלהם שזה יקר.
    הראשון הינו פלורדיקס - זה סירופ מצמחים טבעיים שהם בעצם ברזל עולה 100 ש"ח ומספיק לשלושה שבועות

והשני זה ספא טון זה מיים מינרלים טבעיים המכיילים ברזל המיובאים מאנגליה ממקור מעיין טבעי שאר יש בו מחצב גדול של ברזל .
    יש בקופסא 28 שקיקים צריך לקחת שקיק ליום זה ממש מיים ששופכים לתוך כוס ווסיפים חצי כוס מיים ושותים מידי יום זה גם עולה 120 ש"ח ל-28 שקיקים

אך אני יכולה לומר לך ששניהם מעולים מניסיון
    מאחלת לך מהול הצלחה.
  • אני קיבלתי אקטיפרין אפ (F) לא עשה לי שום עצירות... ממליצה לנסות.
    את בחורה רזה? אולי את לא אוכלת מספיק או שאת לא אוכלת ת**** מגוונת ומהסיבה הזאת נוצרת עצירות.?
    העצירות הזאת נשמעת סיוט. מקווה שתמצאי פתרון...

• לגבי תוספים שלא עושים בכלל עצירות אני לא יודעת להמליץ
    אבל אני מפצירה בך ללכת לפחות לדיאטנית בהקדם
    ולבקש ממנה תפריט ת**** עשיר בברזל וויטמינים
    ואם לא תקחי את הכדורים אז לפחות תקחי מספיק מזונות עשירים בברזל

• מאמי אני לא עברתי ככ מה שאת מתארת אבל גם לי ברזל עשה עצירויות ולקחתי
    פשוט מתוך ידיעה שאני חיבת, כי הייתי גם אנמית לפני ההריון בכלל.........
    כי הילד יקח כמה שהוא צריך ממאגרי הברזל שלך, ואת תהיי פשוט גמורה אחרי הלידה (הלוואי ולא), אם לא תקחי...........
    תנסי למצוא ברזל שיתאים לך, לא כולם צריכים לקחת פולקס. או פוריפול, שזה זוועתי...

• כן אני בחורה רזה יחסית אני מטר שבעים ושקלתי לפני ההקיון 60 וכרגע 64 כמעט..
    אני לא חושבת שאני לא אוכלת מספיק יש לי ימים שאני אפילו מגזימה אבל אני לא יכולה לדבר
    כי אני אחרי דיאטה רצחנית שירדתי 20 קילו וכרגע אני לא ממש יודעת מזה לאכול הרבה ומזה לאכול נורמלי
    לפני ההריון הייתי אצל רופא משפחה הוא אמר לי שאני צריכה לאכול 3 פירות ביום ולהיכנס כל יום רבע שעה לשירותים ולשבת וגם להתרחק מבננות ואורז
    רז בננות אני אוכלת פעם ב אורז לא נגעתי מלא זמן אלא אם כן מכינים לי את האורז שאני אוהבת במיוחד..
    טל מאמי לגבי מה שאמרת לא אכפת י לקנות אפילו שזה עולה מאה שקל אבל אני צריכה באמת לדעת שזה לא יעשה לי עצירות אני לא רוצה שגם זה ישכב ככה בארון כמו כל השאר שקניתי..
    תודה לכל הבנות שעוזרות

• כי את בכללי סובלת מעצירות(אגב סביר להניח שהטחורים באו איך שבאו בגלל זה אגב)
    תאכלי שזיפים בכל הצורות
    מיץ שזיפים
    מים שתשרי בהם שזיפים
    גרבר שזיפים (בא יחד עם תפוח עץ)
    מיץ עגבניות
    סלק בכל הצורות, בורש(!!!)
    כל אלה משחררים!!

וכמו שיוליה אמרה את צריכה דיאטנית לא רק לקטע של הברזל...
    אלה גם שתגיד לך מה את צריכה בשביל שלא תיהייה עצירות. עצירות זה לא טוב.
    זה מצב שלא צריך ליהיות, ויש קשר גם לת****.
    לפני שירדת במשקל, דיי ברור העצירות, אבל אחרי שהורדת כנראה את עדיין
    לא עושה משהו שם נכון עד הסוף בשביל שיהיו יציאות. אז דיאטנית אמורה לעזור לך.
    וגם אולי ההדרכה שלה תספיק לפתור את הבעיה ותקחי ברזל בלי קושי.

בנוסף תקפידי לשבת עם ברכיים מכופפות אלייך...כאילו ברכיים לבטן...
    עושים את זה גם לתינוקות שסובלים מעצירות. זה איכשהו עוזר להכל להדחף החוצה..
    נגיד כשאת במחשב, שבי עם הרגליים ככה על הכיסא, מול הטלויזיה...
    הבטן לא צריכה להפריע, היא פשוט בין הרגליים שלך..
  • איזה סיוט זה עצירות!
  • היי!
    אני מכירה את הבעיה מקרוב. בשני ההריונות הקודמים עברתי מה שאת עוברת היה לי עצירות , כאבים. החלפתי ברזל עד שמצאתי אחד שיתאים לי.
    תראי חייבים לקחת ברזל לא רק בגלל התינוק שזקוק אף הוא לברזל אלא גם בגלל שחוסר בברזל יכול לגרום למחלות חמורות שאי אפשר לרפא אותן, ולפגיעה בגופנו. הרבה לא מודעות לבעיה, אני עבדתי שנים בבית חולים ולכן אני מודעת לזה.
    היום במקרה נודע לי שאני חייבת לקחת ברזל בעקבות בדיקת דם שנעשתה לי אחרי חודש בגלל השביתה . רופאת המשפחה שלי אמרה לי לקחת דחוף ברזל.
    אומנם קנתי ברזל בחשש גדול , אבל חיפשתי ברזל עם כמות כדורים קטנה וקל לעיכול שאוכל לנסות אותו, בלי להסתבך בהוצאות מיותרות. קניתי ברזל עדיף של הדס ברזל קל לעיכול בסך הכל עלה לי 30 כדורים 31 ש"ח. היום ניסתי לקחתי כדור והופתעתי לטובה .תנסי.
    כמו כן כדאי לך לשתות שתי כוסות מים בבוקר לפני שאת אוכלת זה עוזר.
    או כף שמן זית בבוקר. לאכול הרבה ירקות , פירות, יוגורט, אשל וכו'. לשתות 12 כוסות ביום.

• טוב אז ככה
    לגבי ברזל אני ממליצה את הפריפל 3 של הילדים כן כן את של הילדים נכון שזה ים בקבוקים לקנות אבל אחרי הלידה זה מה שעזר לי להרים את הברזל (שהיה נמוך מאוד) ביחד עם עגבניה שיש בה שמן זית
    לא לקחת ברזל על קיבה ריקה רק בצהרים ולא בסמוך לחלב....
    תקפידי זה עוזר המון ...
    לגבי השתייה תה לא מומלץ הוא לא עוזר לברזל להספג טוב וגם לא מומלץ בעציריות במיוחד....
    המון המון מים ואני מדברת איתך על מינימום של 2 ליטר ביום לפחות ואף יותר אין לך ברירה זה חשוב גם לעובר.... מקסימום על כוס מיץ 2 כוסות מים וכו'..
    וכמו שרשמו תתיעצי עם דיאטנית על תפריטים עשירים בברזל כמו טחינה גולמית וכו'
    לצעוד עוזר לחילוף החומרים...
    וכמו שרשמו כל מה שקשור בשזיפים רצוי לשים 3 שזיפים מיובשים בכוס לילה ואז בבוקר לשתות ולאכול את השזיפים..
    וזה מה שעולה לי כרגע בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה