כרטיסי אשראיייייייייי - ........???.....- סקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות,
    יש לי סקר שממש מעסיק אותי בימים האחורונים והוא נקרא כרטיסי אשראי....

30 תגובות
עמוד 1
  • לנו יש כרטיס 1 והוא לרוב נמצא אצל בעלי כי הוא מאוד מתון בעניין הכספי.
    אנחנו עושים לעצמנו גדרות ולא משתוללים עם כל מה שרוצים, כי אם נמשיך ככה, בחיים לא נקנה דירה, אז הכל רגוע יותר מאשר בעבר...
    צריך אופי חזק עם הצבת גבולות. זה הכל.
    קשה, אבל שווה..

• לכל אחד יש כרטיס אשראי אחד
    אנחנו מתנהלים רק עם כרטיסי אשראי כמעט וללא מזומן.
    עוקבים כל סוף חודש אחרי ההוצאות, וכל שקל שיוצא נרשם.
    אני מעדיפה כרטיסי אשראי.

[
  • ליבי, אומנם הכול רשום אבל האם היד קלה ברכישה עם אשראי לעומת קניה עם מזומן ???.

• לנו יש כרטיס 1..
    יש דברים שמחייבים אשראי אצלנו..
    ביטוח של המונית ( בעלי נהג מונית) טיפולים וכאלה.
    הכרטיס רוב הזמן אצלי..
    כשאין עליי מזומן ואין כוח להיסחב לכספומט אז עושים בזה קניות..

אפשר בכייף לחיות בלי אשראי.. ואת האמת אפשר רק לחסוך מזה ...

• לנו יש 3 כרטיסי אשראי-אחד לי אחד לבעלי ואחד של הסופר(שהוא אשראי לכול דבר)
    ברור שאם לא היה לי אשראי לא היתי קונה כול מיני....אבל האמת שאני לא קונה שטויות בכלל......
    מה שאני יכולה לצמצם בקניות של האשראי לעומת מזומן יסתכם אולי ב200 ש"ח לחודש הכי הרבה.........
    צריך לצמצם בהוצאות הרגילות....חשמל(החשבונות חשמל שלנו לעומת אחרים לא מנופחים בכלל....אין מדיח בקושי משתשמים במייבש.....מקפידים על אורות...וכו)
    מים0גם מקפידים מאוד....
    פלאפונים אנחנו בתוכניות מוזלות ביחד 100 ש"ח לחודש..אין דור וכו....
    לא הולכים לבילויים ומסעדות בכלל אולי פעם בשנה......
    אז איפה אפשר לצמצם עוד????
    ד.א אני לא רואה את עצמי מסתדרת בלי האשראי...ז יוצר הרבה מתח לדאוג כול יום לכסף...ולרוץ אחרי זה.....
  • לנו יש כרטיס אחד לכל אחד...
    לרוב עובדים עם מזומן רק כשנתקעים או בקניות גדולות משתמשים באשראי.
    ברווקות שלי הסתובבתי רק עם מזומן אבל היה לי כרטיס אשראי עם תקרה של 500 שקלים רק למקרי חירום (דלק וכו׳).
  • היד בכלל לא קלה על כרטיס האשראי.
    אבל זה האופי שלנו (גם שלו וגם שלי)
    אנחנו מאד מחושבים.

אמא שלי לדוגמא, לא שולטת בעצמה לא בכרטיס אשראי ולא במזומן.
    ובקיצר זה ענין של אופי.

[
  • אני עם ליבי..זה עניין שלא אופי.......
  • הלוואי עלנו אופי שכזה

• לנו יש אחד לכל אחד, ולי יש כרטיס אשראי שהוא מועדון של "יש"..
    אני לא סובלת שמשכנעים אותי להוציא עוד ועוד ועוד כרטיסי אשראי!!
    זה מרגיז אותי..
  • לנו יש 2 חשבונות
    בלאומי יש לנו 4 כרטיסי אשראי 1 לבעלי ו3 לי אני משתמשת באחד ועם נתקעתי ושכחתי את הכרטיס אשראי בבית אני משתמשת בשאר
    ביהב - יש רק לבעלי כרטיס אשראי והוא משתמש בזה רק לקניות

אני יכולה להגיד לך שאתם עושים את הצעד הנכון לנו כל חודש מגיע 5000 ש"ח מהכרטיסי אשראי והכל על שטויות

• פיתושף אני העברתי את כול החיובים שהיו בכרטיס להוראות קבע ואת מה שלא ניתן להעביר כמו רשיון רכב ששולם בדואר בכרטיס אשראי וביטוחי רכב משאירה באשראי אך השאיפה היא לגזור אותו במספרים ולתת לתשלומים הנ"ל להסתיים ... ה-ל-ו-א-ייייייייייי אמן!

• תקשיבי תנסו תקופה להיות בלי............(אל תחתכו אותו כי אולי תתחרטו תבקשו אחד מהשני להחביא לשני...)אם תרצו חדש זה יעלה לכם כסף וחבל....
    ותראו איך הולך אני מאמינה שתחסכו הרבה.....ואולי ככה תלמדו לחיות נכון...
    אני מאחלת לכם ולכולנו בהצלחה
  • אין לנו בכלל כרטיסי אשראי.
    מתנהלים עם מזומן וצ'קים..
  • היי טלי,
    ואיך אתם מסתדרים???.

• לנו יש 2. אחד לכל אחד .
    לי יש לייף סטייל - מאד משתלם . מרוצה ממנו
    ולבעלי אחד רגיל .
    הסתדרנו עם 1 במשך שנתיים אבל היה קשה כל הזמן להעביר את הכרטיס אשראי במקרה ומתפצלים...

• סקר טוב

לי יש אשראי אחד
    ולבעלי אשראי אחד

אני מנהלת אותם,
    ומאוד מאוד אוהבת את ההמצאה הזאת שנקראת כרטיס אשראי
    האמת שצריך להיות תמיד עם יד על הדופק בכל הנוגע לכרטיסי אשראי כי ברור שכשייש מזומן כואב לך לבזבז יותר כי את רואה אותו מול העיניים ועם האשראי זה פשוט להביא כרטיס ולגהץ ולגהץ ולגהץ....... הכל בראש

אבל!
    אם את רושמת לך כל קניה כמה גיהצת את מאורגנת ויודעת בדיוק כמה הולך לרדת לך ביום החיוב ואני בעד לעשות תקציב חודשי וככה לא חורגים יותר מדי
    והאשראי נשאר לרוב על סכום חודשי מסויים ולפעמים גם פחות
  • ??? ?? ????? ????? ??? ????? ??? ????
    ?? ??? ???? ???? ???? ??? ??? ?????
    ??? ?? ????? ?? ????? ???? ??? ????? ???? ?? ?????? ??? ???? ????? ????

??????

• חייבת להגיב למרות שאני לא מגיבה פה בד"כ...
    אנחנו ביטלנו את כל הכרטיסי אשראי- ואני חייבת להגיד שזה הדבר הכי טוב שעשינו!
    ברגע שנכנסת משכורת מוציאים אותה, מחשבים כמה צריך לשלם כל דבר, שמים כסף בגומיות (למשל 1100 ש"ח לצהרון בגומייה עם פתק, חשבון חשמל- שמים את הסכום בגומייה עם פתק וכו') ואז מה שנשאר אחרי כל ההוצאות הצפויות זה לבזבוזים שכוללים קניות, דלק ושאר דברים ופינוקים. ככה הכי טוב!
    ופיתוש- לידיעתך, גם אם מבטלים כרטיס אשראי מה שבהו"ק ממשיך לרדת עוד כמה חודשים עד שצריכים לתת אמצעי תשלום אחר... ולכללית אנחנו באים כל חודש לשלם במזומן, כך גם למעון של תהל בנעמ"ת שגם היה בהו"ק...בקיצור מסתדרים יופי, אלך תפחדי, זה רק עושה טוב. מה ש"מפתה" בכרטיס אשראי ולא במזומן זה שבכרטיס אשראי את לא באמת קונה בכסף נזיל, זו מעין הלוואה. בכסף מזומן בארנק יותר קשה להיפרד ממנו כי הוא מוחשי יותר, ככה לא קונים שטויות והיד פחות קלה..
  • היי,

אני חושבת לחלוטין שזה עניין של אופי

לנו יש כרטיס אשראי אחד
    שנמצא אצלי
    אין מצב שהייתי מסתדרת בלי
    הו"ק אני לא סובלת לתת
    לא רוצה ש"יכנסו לי לחשבון"

אני לא רושמת כל הוצאה כי זו טרחה אדירה בשבילי ואני מראש יודעת שלא אעמוד בזה
    פשוט לא מתפרעת. נקודה. ל-א מתפרעת.
    ואם זה חודש של התפרעות- סתם דוגמה- קניית מלתחת חורף לילדים- זו הוצאה שזכורה לי היטב ואני מתנהלת בהתאם בהמשך החודש.

אם את אדם שעומד בהחלטות שהוא מציב לעצמו-
    תחליטי שאת לא מבזבזת על שטויות. נקודה. את רואה שטות שקורצת לך- את מסתובבת והולכת.
    ואם את לא מסוגלת להמשיך להתנהל עם האשראי- אז תחתכו.
    יש לי חברה שהיא טיפוס בזבזני מטבעה, חתכה כבר 2 כרטיסים והמשיכה לבזבז על שטויות במזומן..
  • יש לי 2 ולבעלי 3.
    משתמשת קבוע באחד ובעלי גם באחד
    יש לייףסטייל וכמעט לא משתמשת בו
    מה שאני רוצה לעשות זה להזמין דיירקט במקום הכ"א הבנקאי ולהישאר עם הלייףסטייל.
    להשאיר אותו בבית ורק כשאני יודעת שאני הולכת לקניות לקחת אותו באותו יום.
    ככה אין פיתוי אחרי העבודה ללכת לקנות סושי ופינוקים הביתה.
    ככה כשיש שעה פנויה ונכנסים לחנות בגדים-להסתכל רק- לא יוצאים עם נזק של 200 שקל.

• יש לנו 4 כרטיסי אשראי.
    2 לי ו- 2 לבעלי.
    אנחנו מבטלים יום שלישי 2, ונישראים עם כל אחד אחד.

ואנחנו מאו מחושבים ולא מוציאים סתם.....

אין מצב שנתנהל רק עם מזומן וצקים...... זה מאוד קשה.... כל הזמן להוציא

• אנחנו לא מכירים אחרת.. רק פעם אחת בחיים היה לי אשראי והעפתי אותו די מהר חח.. יש דברים שניתן לשלם רק באשראי אבל גם שם אנחנו מוצאים איךלהסתדר
  • לכל אחד יש כרטיס אשראי
    אם יש לי מזומן בכיס- הוא נודף מהר מאוד

הבעיה הגדולה היא אצלי
    אם אני רואה משהו מעניין לבית או לילד- זה מדגדג לי באצבעות
    ודבר שני- אני הרבה זמן מחוץ לבית-אז לא תמיד יוצא שיש לי אוכל ויש הרבה אפשרויות בחוץ- וזאת מחלה

• גם לנו יש אחד לכל אחד.

אני בטוחה שעם מזומן הייתי מבזבזת הרבה פחות אבל האשראי פשוט מאוד נוח!!!

ניתן לדעתי להסתדר בלי אבל אני לא רוצה.

הבזבוזים שלי אם אפשר לקרוא לזה בזבוז זה בגדים לנועה שקקה לי לא לקנות וזהו!!! אפילו לעצמי קניתי רק כמה סוודרים העונה וזהו.

אני חושבת שעניין האופי הוא מאוד נכון ואם לא צריך לקנות אז לא קונים.

בכל אופן אני מרוצה מהאשראי ולא רוצה להתנהל במזומן.
  • אז ככה ....
    לי יש 2 כרטיסי אשראי, אחד מהם לייף סטייל ובעיקר בשביל בקניות בסופר פארם לילד והשני לשימוש שוטף
    גם לבעלי יש 2.
    לגבי בזבוזים .....יש לנו קובץ אקסל שמנהל את כל ההוצאות ואנחנו מעדכנים אותו אחת לשבוע !!
    לכל אחד מאיתנו יש תקציב אישי ויש תקציב משותף לפיו אנחנו מתנהלים ....
    אם יש חריגות במשותף זה בא על חשבון התקציב הפרטי.
    אם יש חריגה בפרטי או במשותף זה יורד תהתקציב של חודש הבא.

זה מתנהל מעולה!!!
    כרטיס אשראי מאוד נוח כשאת רוצה לרכוש משהו יקר ולחלק לתשלומים....
    אני חושבת שאם מתנהלים לפי הקצאות תקציב הכל מסתדר ואין צורך לבטל את הכרטיס הרי גם ללא כרטיס אפשר לבזבז
    איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
  • היי
    לנו יש כמה כרטיסי אשראי ובחודשיים האחרוניים אנחנו עובדים רק עם מזומן זאת אומרת שלא נוגעים באף כרטיס התשלומים שנצברו יורדים כל חודש בכרטיסים אבל אין שימושים בהם רק מזומן כל החשבון מתנהל במזומן וזה הכי טוב עוד מעט נגמר לנו כל התשלומים בכרטיסים ויהיה יותר קל זה לא קל לחיות רק על מזומן אבל בהחלט אפשרי.

• 3 לכל אחד...
    אני מעדיפה לקנות הרוב בכרטיס גם אם זה בתצורת מזונן( תשלום 1). ולעקוב באינטרנט....
    מה גם שהרבה מקומות לא מכבדים צ׳קים.

• לי יש שלוש
    ולבעלי שלוש או ארבע.
    כל תחילת חודש עושים תקציב חודשי (באקסל). כל ההוצאות הקשיחות- שאין עליהם שליטה: גנים, שכירות,חוגים וכו' כבר בפנים.
    את היתרה מחלקים לפי הצרכים של אותו חודש.
    כל שבוע עוברים על תדפיסי האשראי והעו"ש ומזינים לקובץ מה יצא וככה רואים כמה נשאר ומתנהלים בהתאם.
    אנחנו מעדיפים כמה שפחות מזומן ולהשתמש רק באשראי כי ככה הכל רשום ומתועד.

ולדעתי זה לא עניין של אופי! אנחנו עשינו שינוי מאוד גדול בהיבט הזה.
    פעם היינו מוציאים בלי חשבון.
    זה עניין של החלטה ועבודה. לא להזניח, לעקוב בשוטף, לקבל החלטות מראש ולא לקנות אימפולסיבית.
    מיכל

• לבעלי יש 1
    לי יש 2- אחד רגיל של הבנק
    והשני של לייף סטייל

אני אוהבת כרטיסי אשראי מהסיבה הפשוטה:
    שאם לדוגמא אני צריכה 30 ש"ח ולוקחת שטר של 50 ש"ח ה20 הנותרים מתעופפים באויר ובחיים אין לימושג איפה העודף מתבזבז
    לכן אני אןהבת כי אם אני צריכה סכום-אני מגהצת אותו ובלי להתחיל לבזבז "כסף קטן"
    לשאלתך,כמובן שהיד יותר קלה עם כרטיס אשראי,אבל אני חושבת שיש כאן עניין של משמעת עצמית,שמי שתהיה בזבזנית עם כ"א גם תהיה בזבזנית עם מזומן..

בכל מקרה אני ר ק בכרטיסי אשראי משתמשת ולהכל:תשלום חשבונות,קניות,גנים,ה כ ל ,ולכן אני גם מקבלת הרבה,בסביבות ה12000 ש"ח
    וככה אני גם יכולה לעקוב בסוף חודש אחרי ההוצאות שלי
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה