חבל טבור סביב הצוואר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום רב,

אני בשבוע 34
    ומשבוע 27 העוברית באותו מיקום ובאותו מצב
    בבדיקות א.ס הכל נראה תקין דהיינו התיקנות מתפתחת וגדלה מבחינת הגדלים המשקל בהתאם הרצוי לשבועות ההריון. ויש תנועות ואני מריגהש אותה כל הזמן בועטת

עלתה לי מחשבה לראש אולי חבל הטבור כרוך סביב הצוואר שלה ולכן אין לה יכולת להסתובב בבטן ולהתהפך ?

האם זה מסוכן חבל טבור כסביב הצוואר כשהם עדיין בבטן ?
    האם לדעתך לעשות היפוך במצב זה ? או שזה מסוכן ?

אני אומנם לא יודעת בוודאות שזה המצב אך אלו מחשבות שחולפות בראשי כי לא נראה לי הגיוני שהיא לא משנה מיקום ותנוחה כ"כ הרבה זמן

מה גם שאני כן שוקלת לעשות היפוך

אשמח לשמוע דעתך בנושא

ושוב המון תודה רבה

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

חבל טבור מסביב לצוואר הוא ממצא מאוד שכיח וקיים בהרבה מאוד מן הלידות (בערך רבע מתוכן). לרוב זה לא מסוכן ולא בעייתי. אפשר לראות זאת באולטרה-סאונד וזה אחד הדברים שבודקים לפני שעושים היפוך. אם אכן יש חבל טבור כרוך סביב הצוואר, אז אסור לעשות היפוך.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה