ברית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תגידו לי מה דעתכם רגע:
    אנחנו שוקלים לעשות ברית מצומצמת למשפחה עם מוהל רופא בבית ואחרי חודש בערך ברית באולם ולהזמין את כל החברים ושאר המשפחה המורחבת. זה פלצני מידי?
    אני מודה שיש פה גם שיקול כלכלי. חברה שלי אמרה שהיא הרוויחה איזה 15 אלף באירוע כזה וחשבנו שה רעיון טוב להכניס אחרי זה את הכסף לתכנית חיסכון לקטנצ'יק (בטח נוסיף עוד כמה גרושים).
    מה אתם אומרים?
9 תגובות
עמוד 1
  • אפשר לעשות ככה וגם אפשר לעשות את הברית
    יחד עם המסיבה?יש איזשהו משהו שמונע ממך לעשות את זה? אם כן אז מסיבת ברית אחרי חודש זה גם סבבה וכן - מבחינה כלכלית זה משתלם!!

__
    מעיין קטנה שלנו את המתנה הכי יפה שיכולנו לקבל...
    __

"ההחלטה ללדת ילד היא כבירה. זו החלטה שכל חייך, יהלך ליבך מחוץ לגופך"

• אפשר לעשות כמו שאמרת לעשות את הברית במועד עם מוהל רופא ואז לעשות את המסיבה - יותר בשיקול ויותר בתכנון
    זה גם יותר נוח לאמא - אני למשל כ"כ הייתי עייפה בברית של אוראלי שרואים את זה עלי בתמונות של הברית וכ"כ חיכית שזה יגמר ואנשים ילכו ממש לא נהנתי

• כשהייתי בהריון עם עידו, לא רצינו לעשות ככה כי זה היה נראה לנו פלצני.
    כשהוא נולד, בגלל שסוגי הדם שלי ושלו שונים, היתה לו צהבת והיינו כל כך בלחץ כי כבר סגרנו הכל (חוץ ממוזמנים) ופחדנו שנצטרך לבטל. בסוף היינו צריכים בשיא הלחץ יומיים לפני (אחרי שקיבלנו אישור לברית) להזמין את כולם בטלפון.

עכשיו, בע"ה אנחנו מתכוונים לעשות כמוכם - ברית מצומצמת מאד עם מוהל-רופא בבית ואחרי חודש מסיבה באולם.

• האמת, קצת לא נעים לי לקרוא שמישהו עושה אירוע בשביל להרוויח כסף.

• קרן את ממש צודקת זה ממש מעצבן
    אבל למרבה הצער זה השיקול של 80% מההורים
    בגלל זה אני שונאת ארועים כאלה
    בבנות אני לא עושה
    ובבנים משהו קטן
    לא רק שאני יודעת בוודאות שאנשים עושים את זה כדי להרוויח כסף
    גם אח"כ נוצרות מזה מלא מריבות
    זה שם לי ככה
    זה היה
    באו 3 לא 5
    וכו'

ואם אני יודעת שההורים עושים ארוע כדי להרוויח כסף
    אני תמיד שמה מתנה ולא כסף
    ולגבי השאלה
    את מבינה את התשובה שלי
    אם אתם עושים מצומצם
    למה לעשות אח"כ?
    להטריח אנשים
    שיבזבזו חצי יום עבודה
    ויבואו לשבת לאכול ארוחת צהריים
    כדי שתשימו לילד קופת חיסכון???

נשמע לי קצת מגעיל

• הלוואי והייתי יכולה לוותר על כל האירוע הזה בכלל תאמינו לי

• בטח שאפשר להפריד את הברית מהמסיבה! וכן היום האירועים האלו נעשים בגלל שיקולים כלכליים של רווח - כולם יודעים את זה וכנראה שזה מקובל גם. אנחנו עשינו בריתה ואת הכסף סגרנו באחד החסכונות שהציעו לנו במזרחי וכל חודש מפקידים את הכסף של ביטוח לאומי לשם..אני לגמרי חושבת שזו מחשבה נכונה ובהחלט כדאי לכם לעשות את זה.
  • בנוגע לברית-
    אם זה בן בכור (ללא הפלה לפני) את בכל מקרה צריכה לקיים טקס של פדיון הבן- את הטקס הזה עשינו במסעדה עם 65 מוזמנים- וכן משיקולים כלכליים ומשיקולים של נוחות- למי יש כוח לארח אחרי לידה ומעל 40 תפרים.... את הברית של שחם גם עשינו באותה המסעדה- אבל עם פחות מוזמנים, כשלושים ושוב בגלל עניין כלכלי ונוחות- אני לא צריכה לארח שבוע אחרי לידה אנשים ובטח לא כשיש לי שלושה תינוקות. אההה ואת הברית של שמואל אחותי משדרות עשתה בבית שלה- היא דוסית והביאה את כל החברים מבית הכנסת, המשפחה של בעלה ואפילו חברות שלה- שתהיה בריאה הכינה אוכל מכל טוב בכמות נכבדת ביותר, ארגנה כסא סנדק והביאה מוהל מדהים שקראתי לו אח"כ גם לברית של שחם. האירוע התקיים ביום שישי בשעה שתיים (כמה שעות לפני כניסת שבת) מעל שעה עיכוב ממה שתוכנן בגלל שכמעט לא שחררו אותנו מיולדות- לדעתי היו כשבעים עד שמונים מוזמנים.

קרן- אני רוצה להגיד לך שלפי מה שאת כותבת את צריכה לחשוב "כמנוצלת" בכל אירוע שאת מוזמנת אליו הרי בכל אירוע הציפייה של מירב המזמינים ניא לכסות את האירוע ולהשתמש ברווחים במידה ויהיו כאלה. אני לא מאמינה לאילו שטוענים שאין כל מניע כלכלי לקיום אירוע. ועוד משהו- כשמישהו הולך לאירוע הוא צריך מוסרית לתת מתנה לפחות בשווי בסיסי של אירוע.,

• לילך - ברור שאני תמיד מכסה את המנה שלי ושל מי שמגיע איתי לאירוע, ולמשפחה וחברים קרובים אני גם מפרגנת עם אקסטרה, שיהיה לבריאות. אבל בין זה לבין קיום אירוע כאשר השיקול העיקרי הוא הרווח הצפוי ממנו עובר גבול הטעם הטוב.

אני חושבת שאירוע לכבוד הרך הנולד הוא דרך נהדרת לחגוג ולהנות, במיוחד עבור האמא שכל היום מבוצרת בבית בדיכי לבושה טריינינג עם כתמי פליטות. סוף סוף הזדמנות ללבוש שמלה ולהתאפר, לעשות פן, וללכת גאה כמו טווס עם התינוק החדש שלה.
    זה מובן ומעורר אמפתיה. פתיחת חשבון חיסכון לילד? מעורר סלידה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה