עזרה בחיפוש מידע - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • גיסתי ילדה תינוק שלכאורה נראה בריא שבמהלך ההריון אמרו לה שהוא תיסמונת דאון .
    עכשיו הוא כבר בן 3.5 חודשים והוא לא ממש ממקד ראיה וגם כמעט לא מחיך
    אנחנו כמה גיסות חושבות (ולא רוצות להאמין או לקוות ) שיש לו בעיה של התפתחות או אוטיזים.
    כמובן שלא אמרנו כלום לאמא שלו וגם לא לחמי וחמותי שכבר ככה הם נראים מאוד היסטרים ולא מדברים מילה על הנושא.

השאלה היא האם משהי יודעת / מכירה אתרים להתפתחות תינוקות?
    על קריאה בקשר לאוטויזים מתי מגלים? סוגים וכו'....

סליחה על החפירה אבל אני ממש ממש ממש לחוצה
13 תגובות
עמוד 1
  • אוטיזם מגלים ומאבחנים רק מגיל 3 ומעלה.
    מה אומרים בטיפת חלב?

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• אוטיזם מאבחנים לפני גיל 3. כבר בסביבות שנה וקצת,

מזה כמעט לא מחייך? כן מחייך אבל לא הרבה?
    מזה לא ממקד ראייה? איך ניסית?

• לחברה שלי יש בן עם תיסמונת אנגלמן וגילו את זה בגיל 9 חודש כשראו שהוא לא מתפתח .... אז לא בטוח בגיל 3 את בטוחה????

הינו איתם שבת שלמה ופעם אחת הילד לא חייך!!!
    כמה שניסתי ... חייכיתי אליו דיברתי איתו כמו שעושים לתינוק...
    שמנו לו חפצים והוא לא עקב וחמותי האישמה שזה לא חפצים "טובים" ....

אני פשוט לא זוכרת כבר כלום כי הבת שלי בת 2.5 ואני לא יודעת איך הם אמורים להתתפתח אבל נשמע מוזר לא?
  • האם היא עשתה בדיקת מי שפיר כשנאמר לה שלילד יש תסמונת דאון?
    אם כן אז התשובה היא די חד משמעית, תסמונת דאון זהו פגם גנטי בהתפתחות כרומוזומי העובר בבטן וזה לא משתנה- בדיקה גנטית תגלה את זה בכל גיל
    ניסיתי לחפש בספרי הפסיכולוגיה שלי מהתואר חומר בנושא, לצערי רוב הספרים לא אצלי. מה שכן, אם מדובר בתסמונת דאון - כבר מגיל ינקותיש טעם לערב תמיכה חיצונית מקצועית - זה מקל על התפתחות הילד ועוזר לו הגיע לרמת תפקוד גבוהה יחסית בבגרותו...
    הלב נשבר מהדברים שהקטנטנים צריכים להתמודד איתם בעולם
  • אני מאמינה שאותה גיסה כן מודעת למצב ואני ממש לא מבינה למה את זו שצריכה להיות לחוצה ?!? או שאולי אמא שלו בהכחשה והילד לא מטופל או מוזנח? אם יש בעיה אני מאמינה שהיא הולכת לטיפת חלב וכן העירו את תשומת ליבה שיש בעיה עם קשר עין או חיוך וכן הפנו אותה לגורם מקצועי שבידיו אני מניחה יש את המחקרים העדכניים ביותר בנושא -גם אם מדובר על אוטיזם או PDD או כל דבר אחר ...אני לא מבינה למה את והגיסות שלך צריכות לאבחן את הילד ??? אני חושבת כשנאמר לגיסתך שיש בעיה כרומוזומלית גם נאמר לה מה ואיך זה יתבטא ומה בדיוק אמורה להיות בעיה ...יש כל כך הרבה דברים שלא נראים כמו תסמונת דאון קלאסי ...תני להורים שלו לטפל בו ותני להם לחיות את החיים שלהם - אם את חושבת שמשהו לא בסדר במשפחה ובהתמודדות שלהם תנסי לברר למי אפשר לפנות ואת מי אפשר לערב כדי לעזור להם ולא כדי לאבחן להם את הילד ....
  • Eski אני מבינה את מה שאת אומרת, אבל הרבה פעמים הורים לילד מיוחד הם בהכחשה על המצב ובמעיין התאבלות על ״אובדן״ הילד שקיוו לו, במצב כזה ההורה המכחיש את קיום הבעיה לא ייתן לילד את התמיכה והעזרה שהילד צריך
    אז בתור דודה של הילד אני מבינה את הדאגה שלה, ובמקביל מרים, תזכרו לא להתערב בגסות אלא לתמוך בהורים שלו ועד לגבול שהם מאפשרים לכם

• אז ככה הוא לא תסמונת דאון והוא עבר מליוןןןןןןןן בדיקות כשהוא נולד!!

הענין הוא כזה כשאנחנו אומרות משהו ההורים ישר אומרים שכבר בדקו והכל טוב ותקין.
    התינוק גם לא מצליח לבכות הוא ,כאילו " בוכה ובוקי שומעים אותו אז פירר שלך אותם לרופא מספר 1 בארץ לאף אוזן גרון והוא אמר שהכל תקין
    רק שעדין אי אפשר לבדוק אם הוא אילם..... וזה ממש מפחיד
    וחוץ מזה שההורים חיים בהכחשה מוחלטת וכשאומרים להם וואי נו הוא לא מחיך.. אז ישר הם אומרים לנו שאתמול הוא חייך... או בטח שהוא מחייך רוצים לראות... והוא לאאאאאאאאא מחייך וכו'
    יש עוד מלא דוגמאות .

בטיפת חלב אמרו לה על בעיה כלשהי והיא התעקשה שהם מבלבלים לה את המוח .

הם פשוט לא רוצים להאמין וזה הבעיה
    ואנחנו רוצות לעזור והדרך היחידה היא שנאמר לחמותי את הבעיה = אמא שלה
    והם כבר ידעו איך לשלוח אותם
    אבל גם חמותי חיה באיזה הכחשה שהיא לא רוצה לדעת

בקיצור זה מסובך ועצוב
    מקווה /שאנחנו רק מדמינות וזהו
    סליחה על החפירה רק מאוד עצוב לי מהבוקר כשקלטנו שאנחנו כמה שחושבות אותו דבר

מימי
  • מרים יקרה.. אני עשיתי את העבודה המעשית שלי עם ילדים עם הפרעות התפתחות. ו PDD ואוטיזם לגווניו
    אני יכולה להגיד לך שאכן יש בעיה, ילד של בוכה לא צחק או מ חייך או מגיב או ממקד ראייה
    זה יכול להיות מליוןןן דברים
    עדיין קצת מוקדם לאבחן סופית

מה שכן - אם ההורים בהכחשה - באמת שאין איך לעזור להם!!!!!!!!!!!

הם קודם כל צריכים להבין שיש בעיה וצריכים לטפפל בזה..........

• רגע רגע קופצים פה מעל הפופיק
    טלי - לא מאבחנים דרך האינטרנט
    מרים - לגבי חיוך חברתי גם אם לא מופיע זה עדיין בטווח הנורמה
    לגבי לא עוקב אחרי חפצים - לא אמרת איך ניסיתם ומה עשיתם.
    אם כל כך משמעותי לדעת אז סימנים לפיגור שכלי יכולים להופיע כקשיים בבליעה / מציצה של פיטמה
    תפקוד מוטורי לקוי - פאסיביות מוחלטת.
    סימנים לאוטיזם יכולים בדיעבד להראות כחיוך שלא הופיע, אבל לצד זה גם חוסר עניין בסביבה
    אין קשר עין.
    ושוב זה עדיין מוקדם לעשות אבחון בשלב הזה וכדאי להזהר לא לעשות אבחונים דרך הפורום!!!
    ואגב, כל הורה שנולד לו ילד מיוחד עובר תהליך מסוים שבחלקו יש הכחשה. אני הייתי ממליצה לתמוך בה ולא להלחיץ אותה יותר.
    ואגב, טיפת חלב ברוב המקרים ממש לא מאבחנים מוצלחים

• תודה על התגובות
    אנחנו אפילו לא מעודדות אנחנו מדברות "כאילו" הכל תקין כדי שהם לא יפגעו או יקחו אישית
    אנחנו מקוות שהכל יהיה בסדר

שוב תודה

מימי
  • עכשיו נראה לי שהתגובה שלי הייתה קצת תוקפנית
    זאת לא הייתה הכוונה שלי.
    פשוט אי אפשר לאבחן דרך פורום
    וזה גיל כזה שלפעמים מחייכם ולפעמים לא
    לפעמים מברברים ולפעמים לא...
    צריך לעקוב וגם לתת זמן כי כל ילד מתפתח אחרת
    ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן..
    תנסי לא לבחון את הילד אלא לשחק איתו ולתת לו גירויים שהוא אוהב...

• אם הורים לא מוכנים להודות בבעיה - אז אין לך מה לעשות. זה לדבר לקירות. עצוב מאד
    פייס: ortal_hori

• שיהיה בשורות טובות.. ותתמכו בהורים רק תדאגו שלא יהיו שאננים מידי על מה שלא יהיה וממתפללת שזה רק עיכוב קל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה