לחוצה מבדיקת מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום אשמח לתשובה קצת מרגיעה...
    בת 28 ,בהריון ראשון , שבוע 19+2 . בסקירה מוקדמת בשבוע 17
    נתגלו אצלי שני ממצאים רכים : 2 מוקדים אקוגניים בחדר שמאל+ ציסטה 4 מ"מ בכורואיד פלקסוס צד ימין.
    תוצאות שקיפות עורפית יצאו טוב 0.8 מ"מ
    סיכוי לתסמונת דאון 1:10000 , סיכוי לטריזומיה 18 1:10000
    תוצאות בדיקת החלבון העוברי טרם התקבלו.

רופאת הנשים הקבועה הסבירה שאין מה להילחץ ,אך הופניתי לייעוץ גנטי שם באופן די חותך הומלץ לי לעבור דיקור מי שפיר אותו אבצע בעוד יומיים. אני מאוד לחוצה מהבדיקה, כמו כן עד עתה לא הבנתי כיצד 2 הממצאים הרכים קשורים לתסמונת דאון
    אני מרגישה את התשובות שלי אני לא מקבלת מאף רופא אליו הופניתי, האם ממצאים אלו שכיחים? האם הסיכוי לעובר עם תסמונת דאון גבוהים במקרה שלי?
    והאם בדיקת מי השפיר תוכל לתת תשובה חד משמעית כי אני לא רוצה להיות בהתלבטויות עד סוף ההיריון?
    אשמח לתשובה שתעזור להוריד את מפלס החרדה והסטרס שלי...
    תודה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אלו ממצאים יחסית שכיחים. אלו אכן ממצאים רכים, כלומר תוספת הסיכון שלהם לתסמונת דאון היא נמוכה ולאור זאת שיצאו לך בדיקות עם סיכון מאוד נמוך בבדיקות הדם, הסיכוי כי לעובר שלך יש תסמונת דאון הוא מאוד נמוך. מוקד אקוגני מחשב כיום כוריאנט שלהנורמה ורבים כלל אינם מתייחסים אליו כאל סימן רך. ציסטות של הכורואיד פלקסוס אף הן מופיעות לעיתים וברוב המקרים נעלמות בהמשך ואז הן חסרות משמעות
    בכל מקרה טוב שאת עושה דיקור, סיכוי גבוה מאוד שיהיה תקין והתשובה שתקבלי בו תהיה חד משמעית

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה