-
תלוי כמה את מוכנה להשקיע
לי יצאה החבילת לידה כמעט 9000 שח
אבל אחרי הלידה יש לך הוצאות של טיטולים ותחליפי חלב וכל הדברים מסביב
לדעתי שימי לך בצד איזה 15,000 שיהיה לך לחודשיים שלושה הראשונים
גם לקניה הגדולה וגם לדברים הקטנים
שוב תלוי כמה תיצא לך החבילה אני קניתי עגלה ב4000 שח שזה לא בשמיים וגם לא הכי זול
וחדר מיטה ושידה ב2500 בערך
-
בניגוד ללולי חבילת הקניות שלי עלתה 7000
וישר אחרי הלידה לא ממש היו הוצאות - קיבלנו מלא בגדים לתינוקת, היא ינקה בחודש הראשון הנקה מלאה והיינו בכנסי הריון ותערוכות כמו בייבי-לנד כשעוד הייתי בהריון ולקחנו מכל מקום מלא דוגמיות של חיתולי וגם תחליפי חלב (את גם מקבלת מוצצים ובקבוקים), כך שבחודש וחצי הראשונים כמעט שלא קניתי כלום.
אגב, כולם אומרים שתינוק זו הוצאה כלכלית גדולה, אבל כשאני עושה את החישוב זה לא ממש נכון ואני אסביר
קופסת תמ"ל של 700 גרם (הגדולה) מספיקה לי לשבועיים ועולה בממוצע 55 ש"ח (תלוי בסוג ואם יש מבצע) 55*2=110
חבילת חיתולים עולה בממוצע 50 (האגיס ופמפרס עולים בסביבות ה 60 וטיטולים שאני משתמשת עולים 40) בחבילה יש 72 חיתולים, ביום ממוצע 7 חיתולים כך שמספיק ל 10 ימים. 3 חבילות בחודש... 50*3=150
כלומר אוכל וחיתולים עולים כולה 300 אם אני אגזים. כמובן שיש עוד הוצאות קטנות מסביב כמו בגדים ותרופה פה ושם ומוצצים שהלכו לאיבוד אבל זה כבר בקטנה. אז נגיד 500-600 לחודש. זו לא תוספת כזו גדולה.
אם אתם רגילים לאכול בחוץ ולצאת הרבה, תוותרו כולה על פעמיים שלוש שלכם והינה מצאתם כסף לתינוק...
מבחינת חתונות של חברים - תצטרכו להצטמצם ולתת סכומים מינימליים ולא להיות לארג'ים. אם הולכים שניים נותנים 500 או 600 במקסימום ואם אחד הולך הוא נותן 250. או לחילופין, אם רוצים לתת סכום גדול יותר אז ממחזרים בגדים לאירוע ולא קונים חדש.
תמיד יש פתרונות והם לא כל כך מסובכים כמו שחושבים
-
אני בדעה שזה לא נכון להוציא אלפי שקלים על חבילות לידה
אני בעד לקנות מוצרים יד 2 לפחות מיטה ושידה במקום להוציא 2500 ש"ח אפשר לקנות ביד 2 בפחות מ1000 ,עגלות כנ"ל ומה שאפשר לקחת מחברות למשל שיש להן כבר ילדים שישמחו אולי למסור בגדים ראשוניים כי זה לתקופה כל כך קצרה ...וכמעט הכל אפשר לקנות לאחר לידה ,חבל למשל לקנות בקבוקים ,משאבות וכו' לפני שילדת וחשבת על הנקה או אי הנקה ,מנשא גם מיותר עכשיו ,3 חודשים ראשוניים זה בעיקר הוצאות על חיתולים ואם את מניקה אז רק על זה , גם משחקים מספיק לקנות אוניברסיטה ואיזה משחק קטן ןזהו ,רוב הסיכויים גם ככה תקבלי מלא מתנות ,את האוניברסיטה גם כמובן אחרי לידה ואחרי שראית שלא הביאו לך במתנה , כדי לגדל ילד בהצלחה לא צריך מיליונים וגם לא אלפי שקלים ,הם גדלים מצויין עם חום ואהבה כל השאר זה לנוחות של האמא . גם בעיניים עגלה ב4000 ש"ח זה מטורף ,זה סכום אסטרונומי ,מה זה רכב? כולה עגלה .קונים עגלה לתקופה ראשונה -לא צריך יוקרתית ביותר ,רק שתהיה נוחה וקלילה ואז עוברים לטיולון קליל ונגמר העניין ,חבל על הכסף ,באמת חבל ... מוצרי תינוקות זו תעשייה של כסף שכל הורה מרגיש לא נעים אם הוא לא הוציא איזה 10000 על ילד ,כי אחרת הוא לא השקיע מספיק ,בולשיט . ההשקעה היא לא במוצרים ולא בחדר יפה ,לא במינוס בבנק ולא בבקושי סוגרים את החודש כי נורא באלי סטוקי או שיט אחר . ההשקעה היא בערכים שאנחנו נותנים לילדים שלנו ,בבריאות שאנחנו דואגים לילדים שלנו ובחינוך שאנחנו נותנים לילדים שלנו , שום צעצוע התפתחות לא יחליף שירים של אמא ושום עגלה יפה ומגנודרת לא תחליף את החיבוק של אבא וזמן איכות ביום יום
-
בהתלהבות של ילדה ראשונה שקבלה הכללל עלה לי בערך 10000 ש"ח אם לא יותר אהל קניתי את הדה בסט שידעתי שישמר גם ללידות הבאות בע"ה
בגדים קבלתי מתנות בכמויות יש לילדה 2 ארונות מפוצצים
בגדי ניו בורן שלא הספקתי להלביש לה וכבר קטנים פשוט חארם.
משיח היקרה ההוצאות הענקיות מגיעות כשהם נכנסים למסגרת
אני כרגע משלמת 2500 שח עבור תינוקיה
ועוד מטרנה טיטולים ומוצרים בשוטף יש בערך 3000 שח בחודש פלוס צינוס
-
שיהיה בשעה טובה!! היריון קל ותקין
-
היי אנחנו ממתינים לתאומים והחבילת לידה עלתה לי עד עכשו 8000בנתיים בד''ר בייבי שזה כולל עגלת תאומים שעלתה 1900 וחדר (מיטה ושידה) שעלה 2200.. ועדיין לא קנינו הכול יש עוד כמה השלמות אחרי שיוולדו בעזרת ה'..מה שכן אני לכחתי הול הכי יקר זה מובייל מוכלל עם מקרן לתקרה של פישר פרייס שעלה 300 שח וטרמפולינה עלתה 400 ולכחתי גם משאבה ידנית של מטרנה גם 400..מל שבגדים לא הייתי צריכה השידה של הילדה שלי כבר מפוצצת בבגדים לשניהם...
-
אני חושבת שההוצאה הראשונית יצאה בסביבות ה5500
בעגלה באמת השקענו, אבל חדר לקחנו הכי פשוט..
מיטה בלי כל השטויות מסביב ושידה קטנה, כי אין לנו הרבה מקום והענקיות נראו לי ממש יותר מידי..
ובאמת חוץ מהעגלה כל שאר הדברים השתדלתי לקחת הכי פשוט..
את הקנייה הראשונית של הבגדים אמא שלי שילמה (בערך 600 שח)
אחרי זה קיבלנו מלא מתנות
ועשינו גם מסיבה, לקחנו אולם ומנות ממש הכי זול שמצאנו..
אז יצא שגם קיבלנו הרבה מתנות,
גם כיסנו וגם עוד נשאר לנו איזה 7000 עודף..
ועדיין מה שצריך משתדלת לקנות פשוט ולא להשתגע.. (חליפות לילדה בת חודש ב100 שח???
-
אוי איך שכחתי - תעשו אירוע וזה יכניס לכם המון כסף
אנחנו עשינו בריתה אירוע ערב ואחרי כל ההוצאות (אין הרבה בבריתה) יצאנו עם רווח כפול מההוצאות. פשוט לשים לב מה מוציאים ועל מה
וקנין, ברור שכששמים את הקטנים בגן הוצאות גדלות, אבל מה שהפריע לה לדעתי היה ההוצאות הראשוניות, ולא כשהילדים כבר בגיל שהולכים למסגרת
ותמיד צריך לעשות את החושבים האלו - שווה לי לצאת לעבודה - משכורת לעומת הוצאות גן? לי כרגע לא כי חזרתי ללמוד ולא אוכל לעבוד במשרה מלאה כך שהמסגרת תעלה לי יותר מאשר בייביסיטר יומיים בשבוע
-
כפי שאת רואה זה תלוי מאד בכם, אין גבול לכמה אפשר להוציא... חנויות עושות כסף והרבה על המצפון האמהי שלנו, רוב מה שמציגים כהכרחי הוא ממש ממש לא. ההמלצה שלי- תקני כמה שפחות לפני, את לא יודעת מה יהיו בדיוק הצרכים שלכם (תראי כמה משאבות חדשות נמצאות ביד 2), וגם כי בטח תקבלו הרבה מתנות. חוצמזה, אם רוצים לחסוך, אפשר למצוא הרבה דברים ביד 2, ואפילו באגורה (יש שם רהיטים ממש שווים!).
טוב, לגבי חתונות.. אני יודעת שזה נשמע מגעיל וקמצני, אבל נראה לי שזה קצת יורד מהפסים אם אני מקבלת הזמנה לחתונה ומרגישה כאילו קבלתי דוח.. אני מביאה מתנה יפה ושימושית, ואם אני יודעת שיראו את זה בעין לא יפה אני פשוט לא מגיעה.. (אלא אם כן זה אנשים קרובים כמובן). גם את החתונה שלנו לא תכננו לפי מתנות של אנשים אלא לפי היכולות שלנו.
-
נראה לי שמבחינת קניה גדולה אפשר לתמרן בלבחור לפי הכיס . אפשר לקנות כל חבילה ב5500-6000 ש"ח ואפשר להוציא אותו סכום רק על עגלה . צריך פשוט לחשוב טוב מה צריכים ולא מה דוחפים בחניות .
http://www.holdthatpic.com/
-
מסכימה לגמרי עם תמר.
אומר את האמת, מתן מוזמן להמון אירועים ואנחנו נותנים צ'קים יפים
אבל יש המון אירועים שהוא פשוט מוותר. בוחר ללכת רק לחברים קרובים/משפחה
וכן, זו הוצאה כספית גדולה אבל היא בד"כ גם חוזרת באירועים שלנו.
לגבי החבילות לידה, יצא לנו סביבות ה-7000 כולל עגלה.
ממליצה באמת לא לקנות מעל הפופיק
לקנות מה שהכרחי כי מקבלים המון מתנות החלפות ושוברים
-
מסכימה לגמרי עם תמר.
אומר את האמת, מתן מוזמן להמון אירועים ואנחנו נותנים צ'קים יפים
אבל יש המון אירועים שהוא פשוט מוותר. בוחר ללכת רק לחברים קרובים/משפחה
וכן, זו הוצאה כספית גדולה אבל היא בד"כ גם חוזרת באירועים שלנו.
לגבי החבילות לידה, יצא לנו סביבות ה-7000 כולל עגלה.
ממליצה באמת לא לקנות מעל הפופיק
לקנות מה שהכרחי כי מקבלים המון מתנות החלפות ושוברים
-
חחחחח אין ביקור בקניון שאני לא שולפת איזה זיכוי מהארנק!
-
אני חושבת כמו מאיה!
אבל לא כולן יסכימו איתי...
בעיני, לתינוק קטן לא אכפת במה הוא יישן, ומה הוא ילבש.
אני החלטתי במחשבה מושכלת לא להוציא על ״חבילת לידה״ כלל.
הכל השגתי מחברים, קרובים ואתר ״אגורה״.
המשפחה שלי, במקום לקנות שטויות שאף אחד לא צריך,
אספו כסף הביאו לי במרוכז לטובת טיטולים/מגבונים ובקבוקים.
בגדים ומצעים לקחתי מאנשים,
ותאמיני לי, יש פחות ״כאב לב״ כאשר התינוק מכתים אותם באוכל או בקקי,
מה גם שמחליפים בגדים כל מספר שבועות כי התינוקות גדלים כ״כ מהר.
אם את רוצה לחסוך כסף, ברצינות,
עזבי אותך חבילות לידה ושטויות...
תתחילי ללקט מאנשים - לכולם יש ציוד תינוקות מאופסן במחסן
-
בנות אתן נהדרות!
תודה על כל העצות המגוונות..
אני בהחלט אנסה לחסוך איפה שניתן, כי באמת שהחיים הם כאלו שקורים עוד המון דברים מסביב, וצריך להיות מחושבים

אז נראה לי שנשים בצד באזור ה-5000, ומשם נסתדר כבר...
אני יכולה לספר על עצמי, שנולדתי בברית המועצות לשעבר, אמא שלי ילדה אותי בבית חולים ללא אפידורל או בכלל איזושהי נוחיות רפואית, כשאסור לך בכלל להכניס איתך מלווים לבית החולים.. הראתה אותי לאבא שלי דרך החלון בקור של 40- של מוסקבה.
אחר כך גידלה אותי בלי טיטולים או מטרנה כי פשוט לא היה, במינימום של המינימום... ובחיי שהיתה לי ילדות מאושרת.
-
ויקי_87
גם אני עולה מברית המועצות לשעבר
כל מה שאת מתארת גם לנו היה ,חוץ מילדות מאושרת בשבילי (אבל זה סיפור אחר )
ואני חושבת שמכאן אנחנו יודעות מה עיקר ומה טפל . הדברים מסביב זה כל כך טפל ולא העיקר בגידול הילדים