שמירת היריון עקב קיצור צוואר הרחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!
    שמי שירה, אני בהריוני השני ב"ה.
    לפני כשבועיים הרגשתי לחצים חזקים מאוד באגן ולכן פניתי לרופא הנשים שלי. לאחר בדיקה של צוואר הרחם התברר שהוא התקצר ל-18. בבהלה שלחו אותי מיד למיון.
    כשהגעתי לחדר לידה הביאו לי נוזלים דרך עירוי, ולאחר 2 ליטר נעלמו הלחצים לחלוטין וצוואר הרחם התארך ל-30. לכן שוחררתי הביתה.
    לאחר כשבוע הסרט חזר על עצמו, אמנם הפעם ללא לחצים, אך בבדיקה שגרתית אצל הרופאת נשים שלי התברר שצוואר הרחם שוב התקצר ל-18, ולאחר קיבול נוזלים (ליטר), הוא התארך שוב ל-27.
    מאז הרופאה שלי גזרה עליי שמירת היריון מוחלטת (רוב שעות היום בשכיבה) ושתיית 4 ליטר בכל יום.
    ב"ה אני מקפידה על כך מאוד אך יש לי מספר שאלות:
    1) מה באמת גרם לצוואר הרחם שלי להתקצר? (יש לציין שערב קודם הלחצים הייתי עם בעלי והרופאה אמרה שייתכן שיחסי האישות גורמים לי לצירים). האם ההתייבשות גרמה לכך/קיום יחסים' מאמץ?
    2) לאחר 6 ימים בבית, לא הצלחתי להירדם הלילה מרוב כאבי גב. יש לי כאבי בכל אזור הגב התחתון, הגב העליון, הכתפיים, הצוואר ועצם הזנב, אני לא מסוגלת יותר לשבת/לשכב ולא מוצאת שום תנוחה שנוחה לי. הרופאה שלי אסרה עליי אפילו לשחות. מה כן אפשר לעשות? האם יש אפשרות במצבי לקחת מסאז' להיריון/פיזיוטרפיה/שחייה, תרגילים מסוימים? הגוף שלי פשוט מתנוון ואינני יכולה עוד...
    3) מחר יש לי בדיקה שוב אצל הרופאה ואני נורא חוששת מהבדיקה הפנימית שהיא צריכה לעשות לי..האם יש דרך להימנע מהבדיקה הפנימית? אם למשל אכנס קודם לטכנאית אולטרסואנד והיא תגיד שצוואר הרחם לא התקצר ושהראש למעלה, האם עדיין יהיה צורך בבדיקה פנימית?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי!
    בתודה מראש
    שירה

שירה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

האינפורמציה הכי חשובה היא השבוע בו את נמצאת?
    ואני מבין שבבדיקתה האחרונה צוואר הרחם היה 27 מ"מ, אך האם הייתה פתיחה?

1. גרמו לכך הצירים, שיכולים להיות מסיבות שונות, בין היתר גם בשל יחסי מין
    והתייבשות.

2. את לא צריכה להיות מרותקת למיטה. אבל לשבת, להסתובב בבית וכדומה

3. זה לשיקול הרופאה שלך.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה