שיננית בטרימסטר הראשון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רקע: אני בת 36, הריון ראשון שבוע 9+2 אחרי IVF עם איקסי בגלל בעיית זרע. בשבוע שעבר נצפה דופק וגודל העובר התאים בדיוק לגיל ההריון.

השאלה: אני אמורה להגיע לשיננית לטיפול החצי שנתי, והמזכירה במרפאה אמרה לי שעדיף לדעתה לדחות את הטיפול לאחרי הטרימסטר הראשון. לעומת זאת רופא השיניים אמר שאין מניעה לעשות טיפול אצל שיננית כרגיל בטרימסטר הראשון. אני זוכרת שכשהכלבה שלי ז"ל היתה זקנה הוטרינרית המליצה לא לעשות לה ניקוי אבנית, כי הפציעה של החניכיים מאפשרת לחיידקים בחלל הפה להכנס לתוך זרם הדם, ובגלל שהיא היתה ממש זקנה אפשר היה להניח שמערכת החיסון שלה לא היתה מי יודע מה. אני מניחה שהמצב בהריון הוא דומה, יש הרי דיכוי מסויים של מערכת החיסון.

מה דעתך, ללכת עכשיו לשיננית או לדחות לטרימסטר השני?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

למרות שאכן אין מניעה, הרי שלא מדובר בטיפול מציל חיים (תקני אותי אם אני טועה) ולא יהיה שום נזק בדחייה לטרימסטר שני ואף אחרי. זה בוודאי בטוח יותר גם מבחינת ההריון.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה