תוצאות בדיקת הסקר המשולב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום,
    אני בשבוע 19+0, קיבלתי את תוצאות בדיקת הסקר המשולב לתסמונת דאון ורציתי להתייעץ לגבי משמעות התוצאות:
    שקיפות עורפית (NT) - גיל הריון 12+1 - 1.76 MoM - ערך 1.9mm - ערך נורמה עד 3mm.
    PAPP-A - גיל הריון 13+0 - 1.99 MoM - ערך 4444.5mU/L - ערך נורמה מעל 0.15MoM.
    Free hCGbeta - גיל הריון 13+0 - 1.45 MoM - ערך 42.5ng/mL.
    חלבון עוברי (AFP) - גיל הריון 17+1 - 1.02 MoM - ערך 37.0ng/mL - ערכי נורמה 0.20MoM-2.00MoM.
    גונדוטרופין שלייתי (HCG) - גיל הריון 17+1 - 1.73 MoM - ערך 33.5U/mL - ערכי נורמה 0.15MoM-3.00MoM.
    אסטריול (uE3) - גיל הריון 17+1 - 1.09 MoM - ערך 1.5ng/mL - ערך נורמה מעל 0.15MoM.

הסיכון לתסמונת דאון על פי גיל בלבד: 1:870
    הסיכון המחושב על פי גיל + תוצאות הבדיקות: 1:790

רציתי לדעת מה דעתך, האם היית ממליץ על בדיקת מי שפיר?
    אני יודעת שהסיכון נמוך ממה שמומלץ לבדיקה ע"י משרד הבריאות, אבל מטריד אותי שהסיכון בצירוף הבדיקות גבוה יותר מאשר על פי גיל בלבד.

* אני לא יודעת אם זה משפיע על התוצאות - בדיקת הדם של השקיפות היא כמעט שבוע אחרי השקיפות העורפית כיוון שהייתה בעיה בבדיקה המקורית (הייתה תקלה במעבדה והבדיקה נפסלה) והייתי צריכה לחזור עליה. בשקיפות נאמר לי שבדיקת הדם צריכה להיות עד 48 שעות אחרי, יכול להיות שזה השפיע על התוצאות?

תודה רבה!
    אלה.

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מועד עיתוי הבדיקה לא משפיע, המעבדה אמורה להתחשב בזה בחישוב התוצאות ואני מניח שכך אכן נעשה. אכן אין המלצה רפואית לבצע דיקור מי שפיר על פי הנחיות משרד הבריאות, אך אני הייתי ממליץ שכן לבצע את הבדיקה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה