זריקת גנטמיצין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בשבוע 8 להריון ראשון
    בתרבית שתן שעברתי כבר פעמיים יצא חיידק בשם פסאודומונס מעל 100,000
    הרופא שלי כתב לי הפניה לקבלת זריקת גנטמיצין 80 מ"ג באופן חד פעמי
    אני יודעת שאנטיביוטיקה זו עלולה לגרום לחרשות לעובר, תלוי במינון

שאלתי האם בטוח לקחת את הזריקה, מהם אחוזי הסיכון ומהו המינון שחלילה עלול מזיק?

תודה רבה מראש!

adi
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אי אפשר לתת לך תשובה חד משמעית. מחקרים מצאו כי קיים סיכון מוגבר אך לא נקבע סף עליון בטוח ו/או טרימסטר מסוים - למרות שזה אכן תלוי מינון.
    כדאי להמנע מן התרופה הספציפית הזו במהלך ההריון, ובוודאי שבטרימסטר ראשון וזאת למרות שהרופא שלך רשם לך מינון יחסית נמוך מאוד.
    רצוי לבדוק את התרבית ומהן האנטיביוטיקות אליהם החיידק רגיש - בוודאי אפשר למצוא אנטיביוטיקה אלטרנטיבית שתהיה יעילה כנגד הזיהום ובטוחה יותר מבחינת ההריון.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה