בהמשך לתשובתך.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נראה לי שלא הובנתי כהלכה..מבין הבדיקות דם שבודקות תסמונות שונות ובכללן תסמונת דאון, הבנתי שיש עדיפות לבדיקת המטרניטי 21 שאינה נותנת תוצאה "חשודה" (שעליה צריך לחזור שוב בכל מקרה) אלא תוצאה חיובית או שלילית. אני ככל הנראה לא מתכוונת לעשות מי שפיר כיוון שאני חוששת מהבדיקה ובדיקת הדם הינה האופציה הטובה ביותר מבחינתי. אם אני מקבלת תוצאה שלילית מבדיקת הדם אז אני לא צריכה לחזור על הבדיקה ממילא ואם אני מקבלת תוצאה חיובית אז מדוע אני צריכה לעשות גם את המי שפיר? אני לא כ"כ מבינה..:)

תודה מראש על תשובתך
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הובנת כהלכה. אני אסביר למה התכוונתי.
    אמנם את מקבלת תשובה חיובית / שלילית, אבל השיטה בה מבוצעת בדיקת הדם (בכל החברות השונות) היא עדיין שיטה שיש בה מרכיבים סטטיסטיים. כך שמאחוריה עומד אחוז אפשרי של טעות.

לגבי תסמונת דאון האחוז טעות הזה הוא מאוד נמוך והדיוק של הבדיקה הוא 99%.
    בניגוד לזה מי שפיר נותן תשובה של 100%.
    לגבי תסמונות אחרות שנבדקות רמת הדיוק נמוכה יותר ונעה בין 70-90% תלוי בתסמונת המסוימת שנבדקת.
    אם בכל מקרה לא תעשי מי שפיר, אז בדיקת הדם היא התחליף הכי טוב אחריה. אך חשוב להבהיר כי זהו אינו תחליף מלא, הן מבחינת מה שנבדק והן מבחינת דיוק התשובה (שהוא גבוה אך אינו 100%).
    אם חלילה וחס התשובה יוצאת לא תקינה, לא ניתן לאשר הפסקת הריון רק על סמך בדיקת הדם וחייבים לאשר אותה בכל מקרה בדיקור מי שפיר.

ד"ר הדר

• שלום רב

אמנם את מקבלת תשובה חיובית / שלילית, אבל השיטה בה מבוצעת בדיקת הדם (בכל החברות השונות) היא עדיין שיטה שיש בה מרכיבים סטטיסטיים. כך שמאחוריה עומד אחוז אפשרי של טעות.

לגבי תסמונות אחרות שנבדקות רמת הדיוק נמוכה יותר ונעה בין 70-90% תלוי בתסמונת המסוימת שנבדקת.
    אם בכל מקרה לא תעשי מי שפיר, אז בדיקת הדם היא התחליף הכי טוב אחריה. אך חשוב להבהיר כי זהו אינו תחליף מלא, הן מבחינת מה שנבדק והן מבחינת דיוק התשובה (שהוא גבוה אך אינו 100%).
    אם חלילה וחס התשובה יוצאת לא תקינה, לא ניתן לאשר הפסקת הריון רק על סמך בדיקת הדם וחייבים לאשר אותה בכל מקרה בדיקור מי שפיר.

ד"ר הדר

• שלום רב

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה