סיגלית - אני יודעת. שחשבת על האופציה הזו...

ונורא דאגתי. ולכן אני באיזשהו מקום שמחה לראות את ההודעה הזו.
אני קוראת את הכותרת, ואח"כ את הדברים.
והכל צועק... אבל לא סתם צועק, אלא צועק את העובדות.
ואת יודעת את העובדות, וכולנו יודעות אותן.
"הייתכן שכך יעשה ילד לאמא שלו וסתם?"אנחנו יודעות ששום דבר הוא לא "סתם".
לא פעם אחת כתבת פה על ההשפעה הרעה של אביו עליו. אביו - האיש האלים, האגרסיבי, שאיננו יודע מילת כבוד מהי, שאיננו יודע חינוך מהו, שאיננו יודע להיות בעל, אב, בן אדם.
ולאיש הזה השפעה חזקה על אור. והאיש הזה מעניק לאור כרגע משהו שהוא כנראה צריך בשלב זה בחייו - דמות חיקוי.
כי מה לעשות, בשל סיבות ומניעים כאלו ואחרים - אור חיפש - ומצא, את הדמות איתה הוא (חושב ש)הוא מזדהה בעולם הסובב אותו.
אני כמעט ובטוחה שהאלימות הבלתי נסבלת שהופעלה כלפייך - אינה קשורה אלייך ולמעשייך, דברייך ופעולותייך בעבר או בהווה.
זה שייך אליו - לאור, ולדמות שמשפיעה עליו בצורה כ"כ חזקה - אביו.
מבחינתך את צודקת, ההתנהגות האלימה שחווית, אכן נחוותה "סתם", ללא שום סיבה מוצדקת.
אבל עלינו להבין שאור מושפע באופן חזק מאביו ומהתנהגויותיו להן אור נחשף באופן תדיר כעת.
וזה כלל לא קשור למה שאת עושה או לא עושה, מתי, כמה ולמה. זה קשור לאור - למצוקותיו ולחייו כעת.
דבר ראשון - הייתי שמחה אם היית מפסיקה להאשים את עצמך. היי בטוחה במה שנתת לאור, לעדן וליותם. הענקת להם את הבסיס התקין והבריא ביותר שניתן לתת לילד.
מה שאת מתארת הוא שיעור לכולנו - שלצערנו הרב

, לפעמים הבסיס בלבד איננו מספיק.
חיזקי ואימצי יקירה, כפי שכתבתי לך בעבר, אשמח מאד לדבר איתך ואולי אוכל לטוות איתך ביחד כיווני פעולה אפשריים

.
החזיקי מעמד
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il